Bandets historie

Bandet er bestående af tre medlemmer: Jens-Jakob, Christian og Bjarke.
Bandets historie starter for to år siden, hvor Jens-Jakob og Bjarke samt det tidligere medlem Kåre alle mødtes på Horsens middelaldermaked, hvor de havde arbejde som buesinstruktører.
Her blev de mødt af Flemming Elimar der foreslog de tre unge drenge at lave et middelalderband.
Dette lå tæt på deres allerede musiske beskæftigelse, hvilket var et folkemetal band.
Og snart efter gik søgningen i gang for at finde nyt musik og give et nyt pust til middelalder scenen. 
Det blev besluttet at bandet ville søge i det bulgarske og keltiske og at lyden ville blive en blanding af taffel musik og danseviser, med mindre af de store sækkepiber end mange af de andre bands på markedet.
Sommeren efter blev en stor succes med en bandets første Danmarks tournéer. 
Sommeren var god og livet var godt, men bandet følte at de manglede endnu mere forandring. Dette skete et halv år efter da bandet søgte mod folkemusikken. Samtidig skete et medlemsskifte, hvor Kåre rejste ud i verden for at søge nye udfordringer og Knejt fik Christian, en fynsk sækkepipe spiller med intet mindre end ti års erfaring. Der blev øvet nye sange og klargjort til bandets anden Danmarks tourné og alt imens blev der planlagt ud i fremtiden. Tournéen blev gennemført og efteråret begyndte. Bandet spiller lystigt videre og går nu nye tider i møder, tider hvor planer og drømme realiseres.

Hvad er fremtiden for Knejt, og hvad er egentlig konceptet Knejt.
Knejt er hovedsageligt et middelalder og folkeband, men også et grænseløst band. Vi har alle en forkærlighed for den irske krostemning hvor tradition møder fest, samt en helt særlig lystig hygge. Vores nye stil inkluderer en folkemusik som kan strækkes fra Glencoes magiske bjerge i Skotland, til fest på den lokale irske pub og endelig til fantasy verdenens mange temaer.
Vi er alle dybt inspireret af soundtracks fra film og spil, der netop benytter følelser og scenarier til at skabe unikke stemninger. 
Men Knejt er også et band stort set uden grænser. Et eksempel kan være et job vi havde i forbindelse med KaosAmbassaden og Museum Østjylland til arrangementet: MYWay - Levende ung, i Randers. Til dette arrangement blev vi bedt om at levere både middelaldermusik og Punk musik, hvor vi så skrev et punk nummer til arrangementet.
Knejt er på den måde et band der arbejder inden for mange genre. Selvom middelalder og folkemusikken er vores kerne, kan vi sagtens finde på at lave metalmusik, meditations musik, popmusik eller andet. 
Vi har et stort gå-på mod og frygter aldrig nye udfordringer og vilde idéer. 

Som en del af vores middelalderperformance arbejde vi på at indøve et velfungerende ildshow, som hovedsagligt vil bestå af ildstav m.m.
Vores middelalder musik kommer hovedsageligt fra bogen ”Narodni Pesniot Timok do Vita” af Vasil Stoin, samt ”Companion to medieval and Renaissancemusic” af Tess Knighton og David Fallows.
Yderligere har vi læst studier fra Stojan Brasovanov og Rajna Kacarova (Dances of Bulgaria), hvilket begge er bulgarske forskere i musik.

 

 

Find os på Facebook og Youtube

 

Find os på Facebook og Youtube